Mikulás info

Minden, ami Mikulás: Mikulás segítői, Mikulás mesék, a Mikulás története és még sok más érdekesség, olvasnivaló!

Mikulás csizma az ablakban

December 6-a közeledtével nem csak a gyerekek izgulnak a Mikulás érkezése miatt, hanem gyakran a felnőttek is! Sikerül idén igazán örömteli meglepetést okozni a kicsiknek? Valóban az lesz a Mikulás csizmában, amire vágynak? És még sok apró mozzanat határozza meg, hogy az a bizonyos reggel mennyire lesz varázslatos. Most nézzük, hogy mi mindennel készülhetünk a gyerekekkel, hogy segítsük a Mikulás munkáját.

Hová tegyük és milyen mikulás csizmát készítsünk ki?

Azt szögezzük le, hogy a Mikulás csizma egy sarkalatos pont ebben a kérdésben. Abban egyetért általában minden gyermek és felnőtt, hogy a csizmának ragyogóan tisztának kell lenni, mert különben a Mikulás könnyen felvont szemöldökkel tovább állhat, ha piszkos csizmába várja valaki az ajándékot. Egy saras csizma ugyanis nem éppen tükrözi, hogy nagyon vártuk volna a Mikulást és ez nem is fog jól esni neki. Szóval a csizma tisztítás egy fontos lépés, és az se baj, ha többször nekifutunk a tisztításának. Azonban van olyan eset, amikor nincs elég hely, hogy az igazi csizma kerüljön ki az ablakpárkányra vagy a kandallóra. Márpedig a Mikulás ugye ott fogja keresni a csizmát. Ilyenkor sem kell kétségbe esni, mert saját kezűleg is készíthetünk vagy vásárolhatunk felakasztható mikulás csizmát.

Mikulás csizma készítése vagy rendelése

Varrhatunk vagy horgolhatunk is mikuláscsizmát, ami szintén egy jó kis közös program lehet a gyerekekkel közösen, ha nyitottak egy kis kézműves foglalkozásra. A kisfiúkat viszont ezek a lányos dolgok ritkán vonzzák. A számukra jobb, ha előre megrendeljük a mikulás csizmát, amit kiakaszthatnak a megfelelő helyre. Szerencsére széles mikulás csizma választékból válogathatunk például a Home&Style Lakberendezési webáruházban, ahonnan pár nap alatt ki is szállítják a kiválasztott csizmát.

A csizma mellé egy kis pohárba ne felejtsetek el tejet és egy kis kekszet is kitenni a Mikulásnak. Nagyon sok házat jár végig azon az éjszakán fáradhatatlanul, de azért ez a kis kedvesség biztosan mosolyt csal majd az arcára és az is lehet, hogy pár percre leül majd a kedvenc fotelünkbe megpihenni mielőtt folytatja majd az útját. (x)