Mikulás info

Minden, ami Mikulás: Mikulás segítői, Mikulás mesék, a Mikulás története és még sok más érdekesség, olvasnivaló!

Hol lakik a Mikulás? Tudja ezt egyáltalán valaki?

Hol lakik a Mikulás? Merre van az ő lakhelye, honnan indul el minden december 6-án, hogy megajándékozza a jó gyermekeket? Nos, ez nem egy könnyű kérdés, amire olyan hamar meg tudjuk adni a választ. Utánajártunk, tudja-e egyáltalán valaki, hogy hol lakik a Mikulás!

hol lakik a Mikulás

Hol lakik a Mikulás?

A legenda szerint a Mikulás az Északi-sarkon lakik, ahol hideg van és esik a hó.

Napjainkban a „kézzel fogható” Mikulást Joulupukki, a finn, lappföldi Mikulás testesíti meg. Az ő lakóhelye Lappföld, ami Finnország legészakibb része.

A Mikulás pontos címét azonban senki sem tudja – talán még a Mikulás segítői, az elfek sem. Ez az igazság.

Kezdetben a Mikulás 6 elfet vett maga köré, ők segítették munkáját. A szóbeszéd szerint ők az egyetlenek, akik tudják a Mikulás valódi lakhelyét. Na és persze a felesége! 🙂

A Mikulás címe tehát: Rovaniemi

Lappföld központja, „fővárosa” Rovaniemi. Itt alakult ki a Télapó főhadiszállása. Egy egész falucska épült itt ki, ahol a Mikulás segítőivel karöltve tevékenykedik.

Itt lehet tehát őt megtalálni, itt lehet meglátogatni, ide lehet neki írni. Mindez pedig Rovaniemi!

Egészen pontosan a Mikulás címe a következő:

Santa Claus Office
Joulumaantie 1
96930 Arctic Circle, Rovaniemi
Lapland, Finland

És van egy email cím is, amire írhatunk: info@santaclausoffice.com

Egy rossz hírünk azonban van… ezen a címen bár el lehet érni a Mikulást, de nem közvetlenül. A falucskában tevékenykedő iroda munkatársai jelezték, hogy a Mikulás bizony nagyon elfoglalt.

Így bár hivatalosan a Mikulás címe a fent megadott cím és email cím, de az erre érkező levelek, megkeresések, üzenetek eljutnak a Télapóhoz, de azokat először az elfek, a segítők dolgozzák fel.

Gondoljunk csak bele, hány levél érkezik be hozzá – ráadásul mindegyik főként a téli, november végi – december eleji időszakra tehető. Elég idős már, sajnos nem tud személyesen elolvasni minden levelet.

De annyi bizonyos, hogy kis munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a levelek célba érkezzenek, feldolgozásra kerüljenek – és lehetőség szerint megválaszolásra is kerülhessenek.