Mikulás info

Minden, ami Mikulás: Mikulás segítői, Mikulás mesék, a Mikulás története és még sok más érdekesség, olvasnivaló!

Kik a Mikulás segítői? Egy cikket igazán megérdemelnek!

Vannak a Mikulásnak segítői? Gondoljunk csak bele… 24 óra alatt több millió gyerekhez kell elérnie. Ehhez pontos ütemtervre van szüksége – és persze segítőkre! A Mikulás segítői nélkül minden sokkal nehezebben menne. Egy cikk a minimum, amit a segítségükért megérdemelnek! 🙂

mikulás segítői

Mrs. Claus (Télanyó) – a Mikulás első számú segítője

Az igazi, eredeti Mikulásnak – Szent Miklósnak – pülspök lévéne nem volt felesége. A finn, lappföldi Mikulásnak (Joulupukkinak) azonban – az elbeszélések szerint – van.

Mrs. Claus (Télanyó, Mikulásanyó) ismeretes a törődéséről: az elfekkel süteményeket süt, törődik a Mikulás szánját húzó rénszarvasokkal – és segít férjének az ajándékkészítésben.

A Mikulás segítői: az elfek

Az elfek a legendák szerint apró testű, maókhoz hasonló lényeg, férfiak és nők egyaránt. A Mikulás őket választotta segítőiül.

Télapó a kezdetek kezdetén 6 elfet választott ki maga mellé. Ők voltak a Mikulás segítői eleinte: ők segítettek neki az ajándékok elkészítésében, összecsomagolásában és célba juttatásában.

Évszázadokkal később a 6 elf a fáma szerint továbbra is a Mikulás segítője az Északi Sarkon – de már nem csak ők 6-an állnak Santa Claus rendelkezésére. További elfek csatlakoztak a csapathoz, hogy együtt álljanak a Mikulás rendelkezésére. a reklámjaikban.

Az elfek a Mikulás segítői

A Mikulás segítői Magyarországon

Nem szabad megfeledkeznünk a magyarországi Mikulásgyárról és az ott dolgozó segítőkről sem. Ők korunk mikulássegítői, akik szegény gyermekek számára gyűjtenek játékokat, ruhákat.

Ha lehetőségünk van rá – váljunk mi is a Mikulás segítőivé azáltal, hogy részt segítjük munkájukat kisebb-nagyobb adományokkal!