Mikulás info

Minden, ami Mikulás: Mikulás segítői, Mikulás mesék, a Mikulás története és még sok más érdekesség, olvasnivaló!

Készíts origami Mikulást!

Készíts Te is origami Mikulást! Lepd meg magad vagy a családot ezzel a hajtogatott Mikulással! Használhatod ajándékkísérőként, asztaldíszként, de ragaszthatod akár ajtóra, ablakra is! Nem nehéz elkészíteni – a cikkben mutatjuk, hogy készíts origami Mikulást!

Honnan ered az origami?

Az origami Japánból ered. A szó két részből tevődik össze: „ori” jelentése hajtani, hajtogatni, míg a „kami” papírt jelent.

Korábban több megnevezése is volt: orikata, orisve, orimono, tatagami. Hogy miért pont az origami kifejezés vált ismertté, nem tudni.

Valamikor a 6. században kezdődött a története, amikor a buddhista szerzetesek elvitték a papírt, mint alapanyagot Japánba.

1797-ig kellett várni az első, Japánban megjelenő origami könyvre. Európában már az 1400-as éveben találtak hajtogatott dobozokat, amit esetlegesen az origami elődjének lehet tekinteni.

Origami Mikulás készítése

Nem egy nagy ördöngösség egy origami Mikulás hajtogatása. Az alábbiakban képi és videós anyag is rendelkezésre áll. Kövesd a lépéseket és a végeredmény egy aranyos Mikulás lesz, amit sok helyre felhasználhatsz.

Ragaszd ajándékkísérőre, például, és garantáltan sikert aratsz vele!

Az eredeti, angol nyelvű posztot itt megtalálod.

Origami Mikulás első felének hajtogatása

Origami Mikulás második felének hajtogatása

Origami Mikulás készítése

Ha jobban szereted a videós változatokat, akkor erre is van lehetőség! Az alábbi videóban bemutatásra kerülnek a lépések: