Mikulás info

Minden, ami Mikulás: Mikulás segítői, Mikulás mesék, a Mikulás története és még sok más érdekesség, olvasnivaló!

Mikor jön a Mikulás 2022-ben? Készüljünk fel időben érkeztére!

Mikor jön a Mikulás 2022-ben? Melyik lesz az a nap a 2022-es évben, amikor a Mikulás el fog látogatni Hozzánk – és ha jól voltunk, megajándékoz minket? (Arról inkább ne is beszéljünk, mi lesz akkor, ha nem voltunk jók – még van idő addig javítani! :))

mikor jön a mikulás 2022-ben

Mikor jön a Mikulás 2022-ben?

2022-es év 365 napból áll, és bizony ebből a 365 napból csak egy lesz, amikor ellátogat hozzánk a Télapó. De melyik nap fog megérkezni a Mikulás?

A kérdésre nem lehet más a válasz, mint az, hogy Szent Miklós napján, azaz december 6-án! Honnan ered ez a dátum? Onnan, hogy Szent Miklós püspök sok-sok évvel ezelőtt, egészen pontosan 342-ben éppen ezen a napon, december 6-án hunyt el.

Az ő tiszteletére ezen a napon ünnepeljük a Miklósokat. Így a Kérdésünkre a válasz tehát: a Mikulás 2022-ben is december 6-án fog elérkezni hozzánk! Ez a nap pedig egy keddi napra esik ebben az évben.

Hogyan készüljünk, ha jön a Mikulás?

Azt tehát már tudjuk, hogy mikor jön a Mikulás. De azt is tudjuk, hogyan fogadjuk őt? Ehhez adunk némi segítséget.

Először is: legyünk jók! Még van idő felkészülni, így semmi sincs veszve, ha netán eddig tettünk már egy-két rossz fát a tűzre.

Másodszor: december 5-én, 6-a előestéjén pucoljuk ki a legkedvesebb kiscsizmánkat. Legyen szép fényes, csak úgy ragyogjon! Ha ezzel megvolnánk, akkor helyezzük ki azt az ablakba.

Ha ezt a két dolgot megtettük, akkor bizonyosak lehetünk benne, hogy mikor jön a Mikulás, meg fogja azt tölteni finomságokkal, ajándékokkal.

Ne feledjük, a Télapó mindig lát bennünket, akkor is, ha még nincs nagy hó. A Mikulásnak sok-sok segítője él szerte a világban, és bizony mindenről hall! Ha jók leszünk egész évben, akkor nincs mitől félnünk 🙂