Mikulás info

Minden, ami Mikulás: Mikulás segítői, Mikulás mesék, a Mikulás története és még sok más érdekesség, olvasnivaló!

Melyek a legjobb Mikulás filmek? Lássuk a listát!

A Mikulás számos forgatókönyvírót, művészt, rendezőt megihletett. Vannak Mikulás filmek, amelyek kedvesek, jóságosak, gyerekeknek is bátran ajánlhatók. De vannak olyanok is, amelyek jobban elszakadnak a jóságos Mikulás alaktól és inkább felnőtteknek ideális kikapcsolódási opció. Összegyűjtöttünk pár Mikulás filmet, amelyek meghozhatják hangulatunkat az ünnepre.

Mikulás filmek

Végeláthatatlan a Mikulás filmek listája

Ki ne szeretné a kövérkés, hosszú szakállú, mindig jóságos, piros kabátos alakot? AKár csak egy szuperhős – filmvászonra kívánkozik. Számos rendezőt, forgatókönyvírót és művészt megihletett Mikulás alakja

Szinte megszámlálhatatlan mennyiségű film készült a Télapóról. Vannak viccesebbek, vannak komolyabbak, vannak animációs filmek – de akár még horrorfilmet is találhatunk a listában.

Néhány kiemelkedő alkotás:

  • Télapu (994)
  • Mi a manó (2003)
  • Csoda a 34. utcában (1947)
  • Tapló Télapó (2003)
  • Karácsonyi lidércnyomás (1993)
  • Polár Expressz (2004)
  • Télbratyó (2007)
  • Karácsony Artúr (2011)
  • Varázslatos Karácsony (1985)

A teljesség igényen élkül álljon itt 2 Mikulás film ismertetője, afféle kedvcsinálónak.

Scott (Tim Allen) a 90-es évekbe helyezi a Mikulást, amely a bemutató óta töretlen sikernek örvend. Mikor a főszereplő szemtanúja lesz „az igazi” Mikulás eltűnésének, ráeszmél, hogy már be is ugrott a helyére.  Hiszen a gyermekek nem maradhatnak ajándék nélkül karácsony este!

Bár furcsán indul a film, de alapjában véve egy vicces, szórakoztató Mikulás film kereskedik belőle.

Szereplők: Tim Allen, Eric Lloyd, David Krumholtz, Judge Reinhold.

A Polár Expressz egy 2004-es gyártású animációs Mikulás film.

Tizenéves főhősünk már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó vonat áll meg a házuk előtt. Miután a kisfiú habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot…

Forrás: Port.hu