Mikulás info

Minden, ami Mikulás: Mikulás segítői, Mikulás mesék, a Mikulás története és még sok más érdekesség, olvasnivaló!

Mikor jön a Mikulás? Készüljünk fel időben érkeztére!

Mikor jön a Mikulás? Melyik lesz az a nap, amikor a Mikulás el fog látogatni Hozzánk – és ha jól voltunk, megajándékoz minket? (Arról inkább ne is beszéljünk, mi lesz akkor, ha nem voltunk jók – még van idő addig javítani! :)) Megnéztük, Magyarországon mikor ünnepeljük a Mikulás, azaz Szent Miklós ünnepét.

mikor jön a mikulás

Mikor jön a Mikulás?

Egy év többnyire 365 napból áll, és bizony ebből a 365 napból csak egy lesz, amikor ellátogat hozzánk a Télapó. Napra pontosan?

A kérdésre nem lehet más a válasz, mint az, hogy Szent Miklós napján, azaz december 6-án! Honnan ered ez a dátum? Onnan, hogy Szent Miklós püspök sok-sok évvel ezelőtt, egészen pontosan 342-ben éppen ezen a napon, december 6-án hunyt el.

Az ő tiszteletére ezen a napon ünnepeljük a Miklósokat. Így a Kérdésünkre a válasz tehát: a Mikulás december 6-án fog elérkezni hozzánk!

Nézzük, mikora is esik ez a nap a következő években:

Hogyan készüljünk, ha közeleg a Mikulás?

Azt tehát már tudjuk, hogy mikor érkezik a Mikulás. De azt is tudjuk, hogyan fogadjuk őt? Ehhez adunk némi segítséget.

Először is: legyünk jók! Még van idő felkészülni, így semmi sincs veszve, ha netán eddig tettünk már egy-két rossz fát a tűzre.

Másodszor: december 5-én, 6-a előestéjén pucoljuk ki a legkedvesebb kiscsizmánkat. Legyen szép fényes, csak úgy ragyogjon! Ha ezzel megvolnánk, akkor helyezzük ki azt az ablakba.

Ha ezt a két dolgot megtettük, akkor bizonyosak lehetünk benne, hogy mikor érkezik a Mikulás, meg fogja azt tölteni finomságokkal, ajándékokkal.

Ne feledjük, a Télapó mindig lát bennünket, akkor is, ha még nincs nagy hó. A Mikulásnak sok-sok segítője él szerte a világban, és bizony mindenről hall! Ha jók leszünk egész évben, akkor nincs mitől félnünk 🙂

És ki tudja, honnan és kikkel érkezik a Mikulás?

Azt tehát már tudjuk, hogy mikor érkezik és hogyan fogadjuk őt. Hát azt tudjuk-e, hogy honnan jön el hozzánk? És azt, hogy kikkel érkezik?

Sajnos azt nem tudjuk pontosan, hogy a Mikulás hol lakik. Ezt – a legenda szerint – csak az a 6 elf tudja, akiket ő maga választott ki a kezdetek kezdetén, hogy segítsék munkáját.

Annyi bizonyos, hogy az Északi-sarkon lakik. „Irodája” pedig Lappföldön van, ami Finnország elgészakibb része. Egészen pontosan Rovaniemiben, ahol segítőivel együtt azon dolgoznak, hogy minden gyermekhez eljussanak az ajándékok.

És, hogy kivel érkezik? Hát a rénszarvasokkal! A Mikulás szánnal érkezik, amelyet 8+1 rénszarvas húz. Ha kíváncsi vagy, hogy hjvják a Mikulás rénszarvasait, akkor klikk, és olvasd el az erről írt cikkünket is!