Mikulás info

Minden, ami Mikulás: Mikulás segítői, Mikulás mesék, a Mikulás története és még sok más érdekesség, olvasnivaló!

Mi a Mikulás címe, hol lehet őt elérni?

Mi a Mikulás címe? Ha van csemeténk, akkor biztosan megkaptuk már ezt a kérdést. De tényleg, hol is lehet elérni a Mikulást, mi a Mikulás címe? Ennek jártunk utána!

Mikulás címe

Hol van a Mikulás címe?

A legenda szerint a Mikulás az Északi-sarkon lakik, ahol hideg van és esik a hó.

Napjainkban a „kézzel fogható” Mikulást Joulupukki, a finn, lappföldi Mikulás testesíti meg. Az ő lakóhelye Lappföld, Finnország legészakibb része.

A Mikulás pontos címét azonban senki sem tudja – talán még a Mikulás segítői, az elfek sem.

Lappföld központja, „fővárosa” Rovaniemi. Itt alakult ki a Télapó főhadiszállása. Egy egész falucska épült itt ki, ahol a Mikulás segítőivel karöltve tevékenykedik.

Itt lehet tehát őt megtalálni.

A Mikulás címe tehát: Rovaniemi

Az, ahol tehát a Mikulást el lehet érni, meg lehet látogatni, ahova lehet neki írni: Rovaniemiben van.

Egészen pontosan ez a cím a következő:

Santa Claus Office
Joulumaantie 1
96930 Arctic Circle, Rovaniemi
Lapland, Finland

És van egy email cím is, amire írhatunk: info@santaclausoffice.com

Egy rossz hírünk azonban van… ezen a címen bár el lehet érni a Mikulást, de nem közvetlenül. A falucskában tevékenykedő iroda munkatársai jelezték, hogy a Mikulás bizony nagyon elfoglalt.

Így bár hivatalosan a Mikulás címe a fent megadott cím és email cím, de az erre érkező levelek, megkeresések, üzenetek eljutnak a Télapóhoz, de azokat először az elfek, a segítők dolgozzák fel.

Gondoljunk csak bele, hány levél érkezik be hozzá – ráadásul mindegyik főként a téli, november végi – december eleji időszakra tehető. Elég idős már, sajnos nem tud személyesen elolvasni minden levelet.

De annyi bizonyos, hogy kis munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a levelek célba érkezzenek, feldolgozásra kerüljenek – és lehetőség szerint megválaszolásra is kerülhessenek.